Wybaczcie, że najpierw wyjaśnię o co mi chodzi, a później przejdę do konkretów.
Na dzień dzisiejszy nie mam kapitału, którym mógłbym bezpośrednio wesprzeć klub jako sponsor, ale nadal jestem w stanie przekazywać pewne kwoty z biznesu czy to na działania klubu czy ruchu kibicowskiego. Z racji formy nazwijmy to sponsoringiem odwrotnym, czyli z zysków powiązanych z ruchem kibicowskim, klubem, przeznaczę część kwoty na jakiś cel. Jako, że nie mam pewności, że to się w ogóle przyjmie, piszę ten post raczej jako badanie rynku. Jeżeli odbiór będzie pozytywny sformalizuję to stosownymi umowami czy to z klubem czy SK w innym przypadku post jest do usunięcia. W przypadku podpisania umów zostaną także określone procentowo wartości jakie będą przekazywane.
Formalnie działalność, z której będą przekazywane fundusze prowadzi moja żona, ale udało mi się ją namówić na przekazanie części środków z inwestycji na rzecz mojej drugiej miłości - ŁKS. Pozwólcie, że nie będę rzeźbił dłużej i wkleję jedną z informacji przeznaczonych dla klientów.
Dane mojej żony w linku, wszelkie wymagane certyfikaty, zgody itp do wglądu osobiście.
https://www.linkedin.com/in/aleksandrafilipczak/
telefon 505 244 495
Od kilku lat inwestujmy w ziemię na Mazurach pomagając inwestorom skutecznie realizować zyski z tych inwestycji. Region ten został wybrany w oparciu o wnikliwe analizy, które wykazały, że:
ceny ziemi na Mazurach mają ogromy potencjał wzrostu wartości w myśl światowego trendu, iż ceny w atrakcyjnych rejonach turystycznych osiągną taki poziom, jak w dużych aglomeracjach miejskich, ceny ziemi na Mazurach są zdecydowanie niższe niż w rejonach nadmorskich i górskich, a proces rozwoju Mazur niczym nie różni się od pozostałych regionów, z tym, że najlepsze lata są jeszcze przed nami. Ogromne kwoty dotacji UE przyznane na lata 2014-2020 żywotnie przyczyniają się do dynamicznego rozwoju całego regionu, w tym rozwoju infrastruktury turystycznej, ceny ziemi w Polsce są dwukrotnie niższe niż np. w Niemczech, przy czym ceny gruntów z linią brzegowa jezior są około 10-cio krotnie niższe w Polsce, co daje sporą przestrzeń do dynamicznego wzrostu cen, a jednocześnie zdecydowanie wpłynie na popyt takich gruntów również wśród obywateli innych krajów EU, rośnie z roku na rok zainteresowanie turystyką na Mazurach, na co wpływ ma unikatowy charakter regionu, jak również sytuacja geopolityczna i zagrożenie na świecie, co w praktyce przekłada się na coraz liczniejsze inwestycje turystyczne na Mazurach, w tym budowy hoteli, osiedli luksusowych rezydencji, apartamentowców i nowych portów dla wodniaków. Na początku 2016 roku uruchomiony został nowy, międzynarodowy port lotniczy Mazury w miejscowości Szymany, co znacząco przyczynia się do wzrostu ruchu turystycznego w tym regionie, ilość gruntów w obrębie jezior jest skończona i naturalnie ograniczona, a kiedy uwzględnimy inne uwarunkowania w tym ograniczenia ekologiczne okazuje się, iż takie właściwie wybrane lokalizacje to prawdziwe "perły Mazur.
Wbrew pozorom gruntów predestynowanych dla realizacji w/w celów jest na Mazurach niewiele i właśnie wyborem takich unikatowych lokalizacji się zajmujemy. Co istotne, oferujemy grunty w cenach poniżej średnich cen transakcyjnych na rynku, by w ten sposób zrekompensować inwestorom jedyną niedogodność tej formy inwestowania, czyli niską płynność.
Dzięki dochowaniu należytej staranności skutecznie weryfikujemy, czy oferowany grunt pozbawiony jest wszelkich wad i ograniczeń, co w przypadku Mazur nie jest tak oczywistą wartością.
Oprócz właściwie wyselekcjonowanego dobra inwestycyjnego oferujemy interesujący i unikatowy model inwestycyjny. Inwestor uzyskuje 100% bezpieczeństwa stając się wyłącznym i jedynym właścicielem gruntu, a my w ramach „Programu Inwestycyjnego” przez okres do 6 lat opiekujemy się gruntem inwestora w zakresie formalnym, techniczno-wizualnym (koszenie terenu, udrażnianie rowów melioracyjnych itp.) i co najważniejsze - bierzemy czynny udział w przyszłym zbyciu gruntu, czyli wyjściu z inwestycji i realizacji zysków.
Inwestycja w ziemię przy naszym udziale nie wymaga od inwestorów praktycznie żadnego zaangażowania poza środkami finansowymi. W praktyce możemy scharakteryzować następujące etapy inwestycji:
1. Zapoznanie się z ideą inwestycji i wybór danego dobra inwestycyjnego (konkretnego gruntu lub gruntów)
2. Podpisanie umowy przedwstępnej z 10% zadatkiem (następuje wtedy rezerwacja)
3. Ustalenie terminu aktu notarialnego w dogodnym terminie oraz i harmonogramu płatności - możliwy elastyczny system ratalny w terminie do kilku miesięcy. Jeśli finansowanie jest zewnętrzne (kredyt), wtedy przy umowie przedwstępnej ustalamy dogodny termin ostatecznego przeniesienia własności, aby czas wystarczył na uzyskanie kredytu. Jeśli oczywiście byłby jakikolwiek problem z uzyskaniem kredytu, umowa przewiduje w takiej sytuacji zwrot zadatku inwestorowi.
4. Podpisanie aktu notarialnego, przeniesienie własności, podpisanie umowy RPWW i RPI.
5. Po zawarciu przez inwestora Umowy Koordynacyjnej(RPWW) koordynujemy działania inwestycyjne, w tym budowę dróg wewnętrznych, plaży, pomostu, doprowadzenie poszczególnych mediów itp. Te prace bezpośrednio przyczyniają się do ponadprzeciętnego wzrostu wartości oferowanych inwestycji i wspomagają skutecznie naturalny wzrost cen.
6. Wyjście z inwestycji w ramach RPI w dowolnym okresie - realizacja zysku, pomagamy w znalezieniu kupca.
Istnieje możliwość wizji lokalnej, wgląd do wszelkiej dokumentacji dotyczącej zagospodarowania terenu oraz zdjęcia zrealizowanych inwestycji. (Jak wcześniej pisaliśmy zakupiony teren należy do inwestora i nie dysponujemy możliwościami wejścia na teren prywatny).
Sponsoring kibica - proszę o konstruktywną dyskusję.
Moderator: Moderator
Re: Sponsoring kibica - proszę o konstruktywną dyskusję.
Szkoda, że nikt nie podniósł rozmowy. Wiem, że wielu z nas ma własne działalności i na naszej społeczności można by zrobić wiele. W mojej akurat sytuacji jest to solidna kwota do dyspozycji klubowej ekipy, a tu widzę nawet nikt mnie nie zjebał
Szukamy czegoś extra, a inicjatywa podobnych ofert dająca kilkanaście tysięcy miesięcznie widzę zupełnie bez zainteresowania
Ja dozbieram jeszcze ciutkę i wejdę sobie w siatkę o ile Hubert będzie zainteresowany. Miłego udawania inicjatyw życzę.

Szukamy czegoś extra, a inicjatywa podobnych ofert dająca kilkanaście tysięcy miesięcznie widzę zupełnie bez zainteresowania

Ja dozbieram jeszcze ciutkę i wejdę sobie w siatkę o ile Hubert będzie zainteresowany. Miłego udawania inicjatyw życzę.